Actueel

HAP vraagt om BSN

9/10/2018

Sinds kort vraagt de doktersassistente van de huisartsenpost (HAP) om het BSN van de patiënt met een hulpvraag. Dit Burger Servicenummer is persoonsgebonden. De dok-tersassistente krijgt na het invoeren van het nummer direct alle persoonsgegevens te zien.  Als een EHBO'er de HAP belt, is het daarom handig dat hij het BSN van het slachtoffer heeft. Wat tips.

 

Een BSN bestaat uit 9 cijfers, heeft geen letters en kan met het cijfer 0 beginnen. Het BSN staat op een paspoort, identiteitskaart, (brommer-)rijbewijs en verzekeringspasje. Hieronder zie je voorbeelden waar je het BSN op verschillende documenten vindt. Een BSN wordt in het Engels Personal Number genoemd.

 

 Achterzijde Europese zorgpas.

 

 Voorzijde zorgpas. Soms staat BSN op achterzijde.

 Achterzijde (brommer-)rijbewijs.

 Nederlandse identiteitskaart.

 Geplastificeerde, 'harde' pagina van paspoort.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

EHBO Eemnes start trainingen corona-reanimatie

May 21, 2020

1/6
Please reload

Recente berichten

September 24, 2019

Please reload

Archief
Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.