Actueel

Ambulance bij De Hilt

25/11/2017

Een patiënt met hartklachten moest zaterdag vanuit De Hilt worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De man voelde zich niet lekker na een fietstocht. Hij was in De Hilt om de G1000-conferentie van Natuurmonumenten bij te wonen. Het personeel van De Hilt alarmeerde direct 1-1-2 toen zij de man ontdekten.

 

Ambulance en First Responder bij de Hilt.

(foto: Remon van Dijkhuizen/112 Eemnes)

 

De alarmcentrale stuurde een First Responder: een personenauto met ambulance-verpleegkundige en alle materialen die ook in een reguliere spoed-ambulance aanwezig zijn. Aanvankelijk leek de man op te knappen en verdere hulp niet nodig te zijn. Vlak voor het vertrek van de ambulanceverpleegkundige verslechterde de toestand van de patiënt en besloot de First Responder de patiënt naar het ziekenhuis te laten afvoeren voor verder onderzoek. Daarvoor werd een ambulance opgeroepen.

 

Voor het evenement, waarbij 400 deelnemers en organisatoren van Natuurmonumenten in De Hilt aanwezig waren, was in eerste instantie een EHBO-team aangevraagd. Na overleg tussen de EHBO-vereniging, De Hilt en Natuurmonumenten werd daarvan afgezien: de ongevalskans was zo klein dat het BHV-geschoolde personeel van De Hilt calamiteiten bij het evenement adequaat zou kunnen afhandelen. Dat bleek te kloppen toen het personeel direct 1-1-2 belde. Toch wordt het ongeval binnenkort door EHBO Eemnes en De Hilt geëvalueerd.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

EHBO Eemnes start trainingen corona-reanimatie

May 21, 2020

1/6
Please reload

Recente berichten

September 24, 2019

Please reload

Archief
Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.