top of page

Actueel

In memoriam: Léonie de Groot

Léonie Maria de Groot

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bijzonder erelid EHBO Eemnes

* 4 juli 1934 - † 7 maart 2017

Léonie was altijd optimistisch en bescheiden. Ze was oprecht blij als ze de EHBO'ers voor een evenement had weten over te halen. Ze was het 'geheime wapen' van het bestuur: als Léonie je belt en vraagt of je wilt helpen, dan zeg je geen nee. Hoe vaak heeft ze niet gezegd: "Wat fijn he, dat het weer gelukt is. Wat zetten jullie je toch in. Tjonge, jonge." En als je dan zei dat zij daar een belangrijke rol in had gespeeld, dan glunderde ze: "Samen. Samen hebben we het gedaan."

Voor haar inzet voor de EHBO-vereniging werd Léonie benoemd tot erelid. Twee jaar gelden werd zij bevorderd to bijzonder erelid: iets wat slechts één keer eerder gedaan werd. Altijd als je langs kwam droeg ze haar gouden erelid-penning. Ze ontving ook een oorkonde met daarop de tekst: "Ondanks haar hoge leeftijd heeft Léonie zich buitengewoon ingezet voor de vereniging, met name bij het realiseren van een van de kerntaken: het verlenen van eerste hulp bij evenementen. Daarnaast onderscheidt zij zich door haar welgemeende, warme en persoonlijke betrokkenheid bij de vereniging en haar leden".

Het jaarlijkse etentje bij haar thuis voor de hulpverleners is een jaarlijks ritueel geworden. Het was haar manier om 'haar' EHBO'ers te bedanken. Ze had hart voor de vereniging, maar vooral voor de leden.

We zullen Léonie missen. Maar het beeld van het betrokken EHBO-lid die op elke oefenavond met

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page