October 27, 2019

Van 600 meter voor de allerjongsten tot 10 km voor getrainde lopers: de Lidl Wolfskamerloop 2019 van atletiekvereniging Zuidwal in Huizen bood voor alle hardlopers een passende afstand in het mooie natuurgebied De Wolfskamer. EHBO Eemnes verzorgde de medische ondersteuning.

Toos en Arie vormden het fietsteam in het bos. Arie markeert een mogelijk struikelpunt voor de lopers, een bewegwijzerings-paddenstoel, door er op te gaan zitten.

Het is inmiddels een geoliede machine geworden. Sinds 1999 word de loop door het Huizer natuurgebied de Wolfskamer georganiseerd. In die jaren is de route meermalen veranderd, maar steeds konden de deelnemers genieten van de bosrijke omgeving. Ook dit jaar voerde de route langs het Gooimeer.

Daar hadden Monique en Wallie tactisch positie gekozen. Ze konden de open vlakte goed overzien en tegelijkertijd genieten van het herfstzonnetje dat zich af en toe liet zien.

Of er korte lijntjes liggen tussen de organisatie en de weergoden is een goed bewaard geheim. Maar...

Het zag blauw van de EHBO'ers die op de vervolgles waren gekomen om samen met een ambulanceteam van RAV Gooi en Vechtstreek te oefenen. Lesthema was het samen-werken met een ALS-team (Advanced Life Support) bij evenementen. In één uur moes-ten de tien hulpverleners vijf slachtoffers behandelen die bij een fictief feest in De Hilt hulp zochten. 

Het leslokaal was ingericht als Medische Post. Daar stonden twee EHBO-teams, een ambulanceteam en een Medisch Coördinator klaar om de patiënten op te vangen. De LOTUS- en simulatieslachtoffers beelden die avond zeven ongevallen uit.

Twee 'bezoekers' van een dance-feest hadden drugs gebruikt en moesten behandeld worden. Een van hen had een watervergiftiging (of beter: hyponatriëmie) omdat hij na XTC-gebruik teveel water had gedronken. Hij werd door  de EHBO-coördinator doorverwezen naar het ALS-team. Een tweede slachtoffer had de designerdrug 4-FA geslikt, terwijl hij dacht dat hij een XTC-pil had genomen. Ook hij moest oververhit met spoed do...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.