September 24, 2019

Doordat een jerrycan schoonmaakmiddel werd verwisseld met een jerrycan aanmaaklimonade, dronken zeven bezoekers van de Sherpa-parade vloeibare zeep. In totaal werden zeven mensen getroffen, waaronder een verzorgende. Drie mensen hebben overgegeven.

De arts van de Medische Dienst van Sherpa  heeft het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) om advies gevraagd. De directie en het communicatieteam hebben alle bezoekers geïnformeerd en geadviseerd. Het incident had verder geen gevolgen. De EHBO'ers hebben onder leiding van de arts de nog aanwezige patiënten behandeld. De OvdG werd ingelicht.

Van 24 tot en met 27 september vierde Sherpa de tweede editie van de Parade. De feestweek voor bewoners en cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking werd gehouden in een enorme feesttent op het terrein van Sherpa in Baarn. EHBO Eemnes en EHBO Baarn verzorgden de eerste hulp.

Thema van de feestweek was dit jaar 'Iedereen heeft talent!'. De dinsdag, woensdag en vrijdag wa...

September 21, 2019

Omdat EHBO Blaricum wat mensen tekort kwam op de Dag van het Werkpaard in Blaricum, schoten eerstehulpverleners uit Eemnes de mensen bij. Annie, Toos en Marco waren de zonnige zondag in het Blaricumse dorp te vinden op een druk bezochte 'Dag van het Werkpaard'.

 Selfie van twee Eemnessers in Blaricum.

De ochtendploeg, waaronder Toos, schoot te hulp bij een ongeval waarbij een fietser een lelijke schaafwond op de openbare weg had opgelopen. Marco, Annie en Evelijn (Huizen) hadden in de middag niet veel te doen. Ze onderzochten en adviseerden een deelnemer die door een wesp achter in zijn mond gestoken was en een vrouw die zich aanvankelijk presenteerde met hartklachten maar die een hittestuwing bleek te hebben door de dikke kleding uit het begin van de vorige eeuw. Met een pleister en een paracetamolletje waren de andere twee slachtoffers die middag geholpen.

September 2, 2019

Bij de Hilt stonden vanavond mensen rijendik opgesteld om een kaartje voor de feestweek te kopen. Volgens voorzitter Jeron de Wit van het feestcomité was het nog niet eerder zo druk geweest bij de kaartverkoop. EHBO Eemnes is er klaar voor. De hulpverleners staan in de twee feestweekenden klaar om eventuele slachtoffers te helpen.

De feestweek is van 6 tot en met 15 september en wordt elke vier jaar gehouden. Elke editie zijn er tientallen activiteiten waarvoor een kaartje kan worden gekocht. Klassiekers zijn onder meer de gondelvaart, de optocht en het kleinkunstfestival. Daarnaast zijn er ook speciale feestavonden.

Bezoekers konden maximaal 6 kaarten per persoon kopen per activiteit. De prijzen varieerden van 7,50 euro voor de polderwandeling tot 17,50 euro voor de show van de Dirty Daddie. Veel verschillende activiteiten zoals het ringsteken op een paard zijn ook gratis te bezoeken. Niet iedereen kon een kaartje bemachtigen. Op de Facebookgroep 'Je bent Eemnesser als ...' proberen m...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.