August 23, 2019

Twee dagen lang konden kinderen tussen de 6 en 12 zich vermaken in en rond de Hilt tijdens de kinderspeeldagen. EHBO Eemnes was uitgenodigd om de eerste hulp te verlenen. Er werden 20 pleistertjes geplakt of een aai over de bol gegeven. De tweede dag werd traditioneel afgesloten met een schuimparty. Een brandweerwagen zette alle kinderen in een dikke laag schuim. Arie, Marco en Remon waren aanwezig, en de laatste hield het niet droog.

De twee kinderdagen begonnen met een knutselochtend met het thema 'cowboys en indianen'. De jeugd konden totempalen, hoofdtooien en dromenvangers maken van het knutselmateriaal dat in de hal van de Hilt op tafels was uitgestald.  Die middag stond in het teken van sport en spel waarbij de buurtcoaches met de kids verschillende spellen speelden.

Op het veldje naast de Hilt waren de tweede dag drie enorme opblaas-attracties opgesteld. Twee daarvan hadden waterbakken. Dat bood een welkome afkoeling op de zonnige speeldag waar de temperaturen tot 27 graden oplie...

August 18, 2019

Op het foodtruckfestival in Huizen heeft Monique de collega's van EHBO Huizen bijgestaan. Zij kwamen iemand tekort om het tweedaagse evenement te bemensen. Sa-men met de voorzitter van EHBO Huizen kon ze genieten van een stralend zonnetje en de vele (vaak) heerlijke gerechtjes die er verkocht werden. Hulpverlenen was niet nodig.

Op het evenemententerrein in de Huizer Haven stonden twintig foodtrucks met gerechten die uiteen liepen van patat tot oesters en van Thais tot vegan-wraps. De eerste dag verstoorde een regenbui in de middag het evenement, maar daarna kwamen de bezoekers toch weer terug. De tweede dag bleef het droog en was er een continue stroom aan fijnproevers, hoewel het evenement aan de rand van het dorp gehouden werd.

 Het is niet de eerste keer dat EHBO Eemnes en EHBO Huizen samenwerken. Bij de Huizer Triathlon zijn steevast Huizer EHBO'ers die meehelpen op het evenement. De samenwerking bevalt goed en zal ook de komende tijd worden voortgezet. 

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.