May 30, 2019

De Eemnesser  KPJ 6-kamp is een jaarlijks terugkerend evenement op Hemelvaartsdag, dat inmiddels niet meer uit het dorp is weg te denken. De deelnemende teams streden in de arena van IJsclub Eemnes om de felbegeerde eerste plaats. Hoogtepunt was de jaarlijkse waterbak die de meeste deelnemers een nat pak en veel krachtsinspanning kostte. Hoewel de snelste deelnemer er in 15 seconden droog over kwam.

Arie en Marco overzien het spelparcours. De waterbak op de achtergrond. (foto: Remon van Dijkhuizen).

De waterbak was het enige onderdeel waar een noemenswaardig ongeval plaatsvond. Een onfortuinlijke deelneemster verzwikte haar enkel bij het springen van de strobalentoren. Ze werd direct behandeld door een teamgenoot die verpleegkundige is op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. In overleg werd de kletsnatte deelneemster naar het ziekenhuis gebracht waar een röntgenfoto van haar voet werd gemaakt. Gelukkig kon ze later die dag terugkeren en het eindfeest bijwonen.

Afgezien van wat ontvell...

May 29, 2019

Het bestuur van Triathlon Huizen heeft besloten het sportevenement door te laten gaan. Eerder kwamen berichten naar buiten dat de Huizer triathlon niet door kon gaan omdat er een tekort aan verkeersregelaars is. Hoewel dat tekort nog niet is opgelost, gaat de 35e editie van de sportwedstrijd nu toch door. EHBO Eemnes verzorgt de eerste-hulpverlening.

 EHBO'ers aan het werk in de behandelpost bij de start. (foto: Remon van Dijkhuizen)

Mocht het benodigde aantal verkeersregelaars niet gehaald worden, dan wordt de triathlon mogelijk vervangen door een swimrun. Het onderdeel wielrennen komt dan te vervallen.

Het is de grootste inzet van de kleine Eemnesser EHBO-vereniging. In totaal zijn acht EHBO'ers inzetbaar, ondersteund door een ambulanceverpleegkundige en gecoördineerd door de inzetleider. Daarnaast is ook de EHBO-assistent actief.

Brandweer

De verpleegkundige kan op de ambulancemotor het hele parcours berijden: ook het moeilijk begaanbare bosgebied waar de hardlopers lopen. Brandweer Lare...

May 26, 2019

Voor het vierde achtereenvolgende jaar verzorgde EHBO Eemnes eerste hulp bij de voorjaarskermis bij Sherpa. Monique, Marco, Wil en Remon hoefde nauwelijks in actie te komen en konden daardoor zelf ook van de attracties, de heerlijke broodjes hamburger, en het Italiaanse ijs genieten. Dit jaar wist het viertal de ballonnenclowns te ontlopen.

 Voorverkenning langs de nog lege attracties.

Zoals altijd bleef de regen uit. De temperaturen waren gelukkig lager dan voorgaande jaren, zodat het hitteprotocol niet uitgevoerd hoefde te worden. Uiteraard werden wel in het protocol rekening gehouden met het feit dat veel bezoekers een verstandelijke en lichamelijke beper-king hebben.

 Niet te druk, wel gezellig.

Naast de draaimolen, botsauto's, rups en het touwtjetrekken waren er ook verschillende eet- en drinkgelegenheden. Op de vlooienmarkt waren leuke spullen tegen weggeefprijzen te koop.

Nieuw was een mini-boerderij met geiten, schapen, duiven, een ezel, kippen, lama's, alpaca's, eenden en ganzen....

May 24, 2019

De Larense avondvierdaagse verliep zonder noemenswaardige incidenten. Naast wat pleisters en een enkele blaar, werd alleen één deelnemer doorverwezen naar de huis-artsenpost omdat hij mogelijk een botbreukje in zijn hand had. Dat liep hij op omdat hij bij de start gevallen was.

Al jarenlang verzorgt EHBO Eemnes de Larense avondvierdaagse. Zij volgden EHBO Laren op. Elke avond staat een vierdaagsetrio klaar om de deelnemers te helpen. De behandelpost is bij start/finish, er rijdt een fietser achter de langste route aan en de bezemwagen bezoekt de meeste waterpunten waar de scholen en groepen een versnapering en drankje krijgen.

Joke, Daan, Remon, Wallie, Natsja, Monique, Toos en Arie waren paraat. Een foto-impressie van meefietsende Remon.

Opbouw van de behandelpost en verdelen van de materialen voor de drie hulpverleners.

 Lopers verzamelen zich op de sportvelden van SV Laren onder het toeziend oog van Natasja.

 Wandelen door mooi bosgebied in Laren.

 Daan en Remon volgen de 10-km lopers.

 Da...

May 19, 2019

Het Dijkfeest taan de Stammeweg  barstte van de gezelligheid. Tot in de late uurtjes genoten de gasten van de live muziek, de DJ, de snacks en de drank. Het schuurfeest was alleen toegankelijk voor de 500 gelukkigen die een kaartje hadden weten te bemachtigen.

Arie, Toos, Annie en Marco hoefden nog geen pleister te plakken. De organisatoren hadden een heuse VIP-hoek ingericht voor de hulpverleners, inclusief loungeset, een thermoskan koffie (met koekjes) en frisdrank. EHBO Eemnes verzorgde voor de eerste keer dit jarenoude Dijkfeest.

Omdat het een Eemnesser (en de omliggende gemeenten) onderonsje was,  werd het een ontspannen en uiterst gezellig feest in de schuur van veehouder Schouten.Om drie uur ging de muziek uit en trok iedereen huiswaarts.

May 18, 2019

De EHBO'ers hadden het er maar druk mee: veertien beachvolleyballers melden zich met knieletsel op de eerstehulppost tijdens het eerste Beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Voleem. Het volgeboekte toernooi werd gespeeld op het evene-mententerrein aan de Wakkerendijk dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot een Eemnesser ministrand. Tachtig kuub zand vormde de ondergrond voor de volleyballers.

Oppervlakkige schaafwondjes konden worden behandeld met een spuitpleister.

 Diepere huidwonden moesten worden verbonden. 

Ondanks de grote hoeveelheid zand bleek de zandlaag niet dik genoeg. Door het spel kwamen toch soms de onderliggende straatstenen vrij. Daar schaafden duikende volleyballers hun knie vaak aan open. 

Omdat de gewonde spelers zich steevast meldden met benen die onder het zand zaten, werd even buiten de behandelpost een benenwasstraat ingericht die assistent Remon bemande. Hij spoot de benen schoon voordat de spelers in de tent behandeld werden door Monique, Natasja of...

May 12, 2019

Weinig ongevallen op de traditionele Jaarmarkt in 's Graveland en bij de afsluitende feestavond waar verschillende bekende Nederlandse artiesten optraden. Tijdens de feestavond ontpopte het EHBO-team zich als ware kleermakers nadat een jongedame uit haar broek was gescheurd. Met veiligheidsspelden en ducttape werd het gehavende kledingstuk gerepareerd waarna de giegelende feestganger de dansvloer weer op kon.

Al om half negen 's ochtends was een EHBO-team aanwezig op de drukbezochte jaarmarkt. Op het Noordereind staan kilomterslang kraampjes opgesteld met de meest uiteenlopende producten. De standhouders met schapen, koeien en paarden, doen nog denken aan de oorsprong van de jaarmarkt: een boerenmarkt.

Een inwoner van 's Graveland had na een val een hoofdwond opgelopen. Hulp door het toegesnelde EHBO-team wimpelde de man af. Hij wilde liever geen hulp. Geheel conform protocol hebben de EHBO'ers hem onbehandeld laten gaan.

Het EHBO-team dat 's middags op de jaarmarkt stond kreeg een spoedm...

May 11, 2019

De eerste van de twee feestavonden van Stichting Feesten 's Graveland was druk voor de hulpverleners van EHBO Eemnes. Terwijl in de feesttent aan het Noordereinde bekende DJ's draaiden, hadden de eerstehulpverleners hun handen vol aan dronken feestgangers. Veel van hen waren minderjarig en veel van hen hadden thuis of elders al 'ingedronken' en kwamen in kennelijke staat het feestterrein op. Toen de EHBO'ers via de portofoon van de beveiligers werden opgeroepen om te assisteren bij een dronken jongen die even buiten het terrein op het fietspad lag dook er een onverwacht probleem op.

De aanwezige politie had een ambulance opgeroepen voor de laveloze 15-jarige jongen maar die bleek niet beschikbaar. Voor een zeer grote brand in een wooncomplex voor ouderen in Hilversum, waren alle ambulances uit de regio en de omliggende regio's gedirigeerd naar de brand. In telefonisch overleg tussen de meldkamer ambulancezorg en de EHBO werd de situatie van het slachtoffer besproken en besloten dat de...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.