March 10, 2019

"Eerstehulpverleners zijn er nooit genoeg. Als een jongen met interesse op dit gebied zich meldt bij een EHBO-vereniging, dan wil je die graag binnenhouden. Ook als het een 14-jarige is zonder diploma. EHBO-vereniging Eemnes bedacht een creatieve oplos-sing." Zo begint een twee pagina lang artikel in het vakblad EHBO.NL dat door Het Oranje Kruis wordt uitgegeven.

Onder de kop "Enthousiasme wordt beloond bij EHBO Eemnes" beschrijft het artikel het werk van Remon van Dijkhuizen als EHBO-assistent bij onze vereniging. "Ik mag niet behandelen, wel assisteren," zegt Remon in het interview met hem. Voorzitter Marco Kamphuis wordt geciteerd: "De EHBO-vereniging moet gebruik maken van zijn sterke kanten en rekening houden met wat hij (nog) niet kan of mag."

In het vlot geschreven artikel beschrijft Remon hoe hij bij de Eemnesser EHBO-vereniging terecht kwam en zijn taken groeiden. Nu is Remon op veel evenementen te vinden om de hulpverleners te ondersteunen.  "Tijdens inzetten en oefeningen doe...

March 4, 2019

Een valpartij van een deelnemer aan de 5-kilometerloop resulteerde in nare aangezichts-letsels. De 72-jarige loper viel in het zicht van de finish met zijn gezicht in de natte bosgrond. In minder dan een minuut waren hulpverleners Annie en Arie ter plaatse. De man werd met een rolstoel naar de eerstehulppost gebracht. Hij werd doorverwezen naar de huisarts. 

Naast de 5, 7,5 en 10 km voor volwassenen heeft de Trappenbergloop ook wedstrijden voor jeugd en de allerjongsten (de Kabouterloop).  Foto Bas Cijvat.

De Trappenbergloop van AV-Zuidwal verliep verder zonder al teveel ongevallen. Een deelnemer werd aan een blaar behandeld, terwijl een andere hardloper, moest worden behandeld aan een acuut spierlogesyndroom. Daarbij zwelt een spier op zodat hij niet meer in het niet-elastische vlies past dat om de spier zit. Dat ruimtegebrek veroorzaakt pijn. De ervaren marathonloper meldde zich bij de fysiotherapeut die hem gelijk naar de naastgelegen EHBO-post doorverwees. De zwelling nam z...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.