Sinterklaas is veilig met zijn pieten aangekomen in Eemnes. Hij werd welkom geheten door honderden kinderen en hun ouders. En door Toos en Joke, die klaar stonden om hulp te verlenen als er ongelukjes mochten gebeuren. Maar het hele evenement verliep ongevalsvrij.

Sint kwam met zijn binnenvaartschip de Vaart afgezakt, begeleid door twee andere schepen. De schepen van de goedheiligman en zij gevolg mochten als enige door de Eemnesser sluis. De rest van het jaar bleef die gesloten. De pakjesboot was te groot voor de bisschop van Mira, die gelukkig over een grote vloot én een keur aan voertuigen te land beschikt. 

In de haven aan de Wakkerendijk was het een drukte van belang. De Pietenband speelde een keur aan sinterklaasliedjes en de danspieten gaven een spetterend optreden. Daarna was het de beurt aan de burgemeester om de Sint welkom te heten op het bordes van het oude raadhuis. Vervolgens trok de stoet, begeleid door de Pietenband naar de Minnehof. Sint liet zich in een cabrio vervoeren...

November 8, 2018

Nadat een van de schoolkinderen uit de klimtouwen viel en bewusteloos bleef liggen, waarschuwde de gymleraar de ambulance. De jongen werd in de stabiele zijligging gelegd in afwachting van de professionele hulpdiensten. Al snel was een ambulance ter plaatse en kort daarna cirkelde een traumahelikopter boven de Hilt. Bij aankomst van het ambulanceteam was het slachtoffertje al bijgekomen en kon de traumaheli, zonder te landen, weer terugkeren.

Dit ongeval, dat een paar weken eerder in de Hilt gebeurde, werd nagespeeld door twee LOTUS-slachtoffers tijdens vervolgles van 7 november. Het was dit keer geen kind die uit de touwen viel, maar een opschepperige dame op leeftijd die wel even zou laten zien dat ze nog best fit was. Het tweede slachtoffer, die flauwviel, was erbij verzonnen.

Nadruk bij dit ongeval lag bij het vrijhouden van de ademweg van de bewusteloze, zonder haar in de stabiele zijligging te leggen en het snel en effectief regelen van professionele hulp. Dat waren de twee verbete...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.