September 24, 2018

De 'verbandclub' heeft alle doosjes met oefenmaterialen op orde gebracht. De sets worden in de lessen gebruikt worden. Het aantal doosjes is teruggebracht. Onder de strikte leiding van verbandmeester Wallie gingen Toos en Arie aan de slag. Remon sprong bij in de krappe ruimte van de berging. De urenlange opruimactie leverde een georganiseerd set van de bekende blauwe doosjes op. Die worden binnenkort naar De Hilt gebracht.

September 24, 2018

De Obstacle Run voor IISAH heeft 3.232 euro opgebracht voor de Stichting IISAH. De donatie kwam uit de start- en sponsorgelden van de obstakelrace die afgelopen zater-dag in de Eemnesser polder werd gelopen.

Vrijwel alle mensen die de run mogelijk maakten deden dat vrijwillig. De scouting stond bij het pontje over de Vaart klaar met een zware waterhindernis, vrijwilligers leidden de spellen en opdrachten en de Eemnesser brandweer stond klaar om de mensen schoon te spuiten van de Vaart-modder. Fysiotherapeuten hadden hun massagetafels uitgeklapt om stijve spieren te masseren. EHBO Eemnes stond met 5 mensen op twee punten klaar om gewonden te behandelen. Hun inzet was niet nodig.

IISAH ondersteunt door lichamelijke revalidatie mensen met een fysieke beperking in Kenia.

Lees hier meer over IISAH.

September 22, 2018

Direct na het startsignaal van de Obstacle Run voor IISAH begon het te regenen. De neerslag hield pas op vlak voordat de laatste renners over de finish kwamen. Het evenement heeft daarmee de titel 'natste inzet 2018' verdiend.

EHBO Eemnes had twee mobiele posten opgezet. Middenin de polder, op de kruising van de Stammeweg en de Noordervenweg trotseerden Annie en Marco regen en wind.

Voor aanvang van de sponsorloop voor IISAH was het nog droog. Maar dat zou niet lang duren. EHBO-echtpaar Toos en Arie en assistent Remon konden gelukkig wel schuilen in een van de tenten op het startterrein.

De mobiele post in de polder was niet alleen de natste maar ook de meest afgelegen post van 2018. Het EHBO-team kon wat hand en spandiensten als verkeersregelaar. Niemand klaagde over de afzetting van een deel vean de Stammeweg.

Bij de finish moesten de deelnmers bij de houten vlonder van het evenemententerrein de Vaart oversteken. Niemand kwam dus droog over de finish. Daar stonden Toos en Arie klaar, geh...

September 9, 2018

Een EHBO'er uit Blaricum en een uit Eemnes waren aanwezig bij de Oldtimerralley in Blaricum. EHBO Blaricum kreeg de bemensing niet rond en vroeg assistentie bij Eemnes. In het zonovergoten centrum van Blaricum konden de eerstehulpverleners genieten van de ruim honderd klassiekers die daar finishten.

De ralley was georganiseerd door de Lions Club Blaricum en de opbrengst kwam ten goede aan het VUmc Alzheimercentrum en De Droomboom, een behandel-centrum voor kinderen met autisme. Elk van deze goede doelen kreeg  12,500 euro. De gift was betaald door de deelnemers die per equipe een bedrag van 250 euro betaalden.

De EHBO'ers hoefden nauwelijks in actie te komen. De melding "er is een oude man onwel geworden" bleek loos alarm. De oudere man was gevallen omdat een bierbankje op het grasveld niet echt stabiel stond. Na een kort onderzoek kon de man het evenement verder bijwonen. Op een wespensteek, een bult, een splinter en een pleisterwondje na, bleef het rustig.

EHBO-verenigingen ui...

EHBO'ers van EHBO Eemnes waren aanwezig op de In & Uitmarkt bij de Hilt en op de Huizerdag in Huizen. 

De Hilt is de leslokatie van EHBO Eemnes en elk jaar is de vereniging daar te vinden bij de In & Uitmarkt. Daar presenteren Eemnesser verenigingen en organisaties zich. Natasja en Joke liepen op de markt hund rondes en informeerden het publiek over de mogelijkheden om een cursus te volgen.

Ongevallen deden zich niet voor. Dat was ook nmaar beter ook want de klaargezette EHBO-materialen bleken onvindbaar. En Marco, die de spullen had klaargezet, had zijn telefoon op stil gezet. Na een uur doken de materialen op.

De hele middag was het rustig en het EHBO-duo, ondersteund door Remon, kon ook van het zonnetje genieten.

Duizenden mensen waren op de Huizerdag afgekomen. Collega KNV-vereniging Huizen kreeg de bemensing van dit gigantische evenement niet rond en riep al in een vroeg stadium de hulp in van Eemnes en Laren.

Tijdens de Huizerdag konden Annie en Marco het niet nalaten om een herinneri...

Op de zesde editie van Tractor Pulling Eemnes zijn vrijwel geen slachtoffers gevallen. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het evenement zo veilig mogelijk te maken. Met resultaat. Toch zette EHBO-Eemnes professionele hulpverleners in om adequaat hulp te kunnen verlenen als er een ernstig ongeval zou plaatsvinden. 

De vrijdagmiddag en -avond waren ingeruimd voor spectaculaire races op het circuit naast de tractorpullingbanen. Met angstaanjagende snelheid raceden buggy's en quads over de baan.

Vanwege het verhoogde risico op ernsitge ongevallen was een ambulanceteam aanwezig met een ambulance van RAV Gooi en Vechtstreek. Het ambulanceteam hoefde niet ver te reizen: het was het Eemnesser ambu-echtpaar Henk en Marleen Schovers.

In nauw overleg met de organisatie werd de hele hulpverlening georganiseerd door EHBO Eemnes.  Daardoor sloten de hulpverleningsniveau's naadloos op elkaar aan. Bij de trekkertrekwedstrijden bleek het concept van 'verschillende zorg vanuit één organisatie' goe...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.