June 20, 2018

 De laatste hulpverlening voor de zomervakantie zit er op en de vervolglessen beginnen op 12 september. Eind augustus is het hulpverleningsteam van EHBO Eemnes weer beschikbaar. Aanvragen voor hulpverlening worden gewoon in behandeling gekomen.

June 17, 2018

De buitenspeeldag in Eemnes werd druk bezocht en was voor de kinderen van 4 tot 12 jaar een groot succes. Meer dan 120 kinderen deden mee. Het evenement werd voor de eerste keer georganiseerd door Versa Welzijn om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Op wat kleine wondjes na, bleef het voor de EHBO'ers rustig.

Foto: Versa Welzijn 

Het springkussen, in de vorm van een imposant kasteel had wat moeite om op gang te komen. Toen de verhuurder langs kwam om te kijken waarom het kasteel wat slapjes was, bleek al snel dat het aggregaat niet hard genoeg draaide. Het aggregaat leverde de stroom voor de blower die lucht in het kasteel blies. Het luchtkasteel kon daarna door de kinderen naar hartenlust worden gebruikt.

Een paar kinderen hadden wondjes aan hun teen omdat ze op blote voeten liepen of met slippers gingen voetballen. Al voor aanvang van de buitenspeeldag moest een jong deelnemertje behandeld worden aan een hoofdwondje. Hoewel de bloeding gestopt was besloten de ouders het wondje...

De eerstehulpverlening bij de Gooimeerrace en Thriathlon Huizen is goed verlopen. Het aantal slachtoffers bleef beperkt en ernstige letsels bleven uit. het was het gevolg van een goede voorbereiding van de organisatie en de hulpverleningsdiensten die aan het gecombineerde evenement deelnamen. EHBO Eemnes, aangevuld met EHBO'ers uit Huizen, de Huizer Reddingsbrigade, een team verpleegkundigen met een ambulance en tientallen vrijwilligers van de Stichting Verkeersregelaars Huizen, maakten het een veilig evenement. Een foto-impressie van de twee evenementen.

 De behandelpost is opgebouwd en ingericht om meerdere slachtoffers te kunnen behandelen. Kubieke meters materiaal werden ingezet.

 De banner wordt op de tent bevestigd en de behandelpost  is operationeel.

De evenementenambulance wordt opgevangen door de inzetleider.

Een van de zwemmers wordt beoordeeld. Hij is een van de twintig slachtoffers die behandeld moesten worden.

 De Huizer, de reddingsboot van Reddingsbrigade Huizen, hoefde...

June 9, 2018

De zomerkermis van Sherpa wordt volgens ooggetuigen overspoeld door clowns. Één clown is zelfs gesignaleerd met een  geelrode kar waar hij ballonfiguren maakt, begeleid door live muziek. Andere clowns dolen over het terrein ter vermaak van de aanwezige bewoners, hun begeleiders en belangstellenden.

Gelaten en enigszins bezorgd kijken Monique en Joke de clownsinvasie aan. De hulpverleners van EHBO Eemnes zeggen de veiligheid van de gasten niet langer te kunnen garanderen als de clownstsunami blijft aanhouden. Lees deze blog voor verder nieuws.

Update: 

De clownsinvasie heeft niet geleid tot ernstige verstoring van de openbare orde. Dat gaf de middagdienst de tijd om even te 'schuimen' over de markt, waar kunstwerken te koop werden aangeboden die door bewoners was gemaakt.

June 7, 2018

Na een maandenlange voorbereiding is EHBO Eemnes klaar om de 33e Triathlon Huizen en de 4e Gooimeerrace zo veilig mogelijk te laten verlopen. Er staan 14 vrijwilligers klaar om de zwemmers en de triatleten te helpen als dat nodig is. Kubieke meters materiaal, waaronder acht AED's, worden ingezet om snel en vakkundig hulp te verlenen. EHBO Eemnes heeft een ambulance ingehuurd zodat professionele hulp van een ervaren en geschoold ambulanceteam binnen minuten ter plaatse is. In het twaalf pagina's tellende inzetplan is met elke calamiteit rekening gehouden.

EHBO Eemnes wordt aangevuld door drie EHBO'ers van Huizen en Wijde Meren. Door andere verplichtingen kon niet het hele hulpverleningsteam van Eemnes aanwezig zijn. Zij weten zich gesteund door de Huizer reddingsbrigade en de KNRM die niet alleen de waterreddingen doen maar ook getrainde hulpverleners zijn. Ook veel verkeersregelaars die op het fietsparcours staan hebben een EHBO- of BHV-diploma. Zondag 10 juni is Huizen dus de meest vei...

June 6, 2018

Verbandmeester Wallie Karssemeijer is er maar druk mee: de zes sets werkkleding voor de EHBO'ers die vaak op evenementen hulp verlenen. Op verzoek van de hulpverleners krijgen zij hun eigen kledingset in bruikleen.De set bestaat uit een 4-seizoenen pilotjack, een polo, een werkbroek, een broeksriem, een pet en een wintermuts. De kleding wordt gepast en zal de komende weken aan Toos, Arie, Wallie, Natasja, Annie en Daan worden uitgereikt. Bij de Triathlon Huizen zal de kleding, voorzien van het EHBO Eemnes-logo voor het eerst te bewonderen zijn.

Wallie sorteert de werkkleding.

June 2, 2018

Drie goede doelen kregen ieder 13.000 euro van de Ronde Tafel Soest-Baarn. Het geld was bijeengespeeld op het 33 voetbaltoernooi waaraan 24 elftallen deelnamen. De Ronde Tafel is een benefietinstelling die voornamelijk uit ondernemers uit Soest en Baarn bestaat. De gelegenheidselftallen bestonden veelal uit ongetrainde spelers. Daardoor ontstonden veel blessures. Gastheer voetbalvereniging VVZ uit Soest had EHBO Eemnes uitgenodigd om de eerste hulp te verlenen gezien eerdere goede ervaringen met de hulpverlening.

Het toernooi werd voor de 33e keer georganiseerd. Doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen die door de Ronde Tafel waren bepaald.Ze speelden het pre-WK-toernooi. De teams vertegenwoordigen elk een land dat aan de WK deelneemt. Inclusief Nederland, trouwens. 

Er waren opvallend veel letsels omdat veel van de spelers ongetraind waren. Met name enkels moesten het ontgelden. De tweede ploeg moest extra materialen hebben om de verbandvoorraad aan te vullen. E...

De Larense avondvierdaagse verliep zonder noemenswaardige incidenten nadat de eerste wandeldag op dinsdag afgelast moest worden vanwege slecht weer. Een enorme onweersbui met hevige regen trok over het parcours , juist op het moment dat de deel-nemers er zouden lopen. De woensdag en donderdag waren zonnig en EHBO Eemnes verzorgde gratis zonnebrandcrème voor de lopers. De zonnemelk vond gretig aftrek bij kinderen en begeleiders.

 "Jammer dat Nivea ons niet wilden sponsoren. Nu hebben wij het zelf moeten kopen. Voor onze vereniging een bedrag dat we liever aan andere zaken hadden uitgegeven,"vindt voorzitter Marco Kamphuis. "We hebben bij de DA-drogist in de Minnehof vijf Aspevenin-setjes gekocht voor de behandeling van insectenbeten. De rugzakken zijn daar mee uitgerust. De DA-drogisterij gaf ons wél een korting. Die denkt met ons mee."

Zoals elk jaar achtervolgde Daan op zijn fiets een groep lopers. Dit jaar de 10 kilometerlopers. Zijn 86-jarige collega-bezemfietser wilde het dit ja...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.