May 29, 2018

Na jarenlange trouwe dienst bij verschillende evenementen moest de verbandmeester afscheid nemen van Verbandkoffer 1. Het intensieve gebruik en het feit dat de rolkoffer propvol zat, kostten hem zijn deksel. Bij het linker scharnier was het harde plastic onherstelbaar gescheurd. De koffer werd geleegd en respectloos in de grijze Kliko gedumpt.

De nieuwe koffer is direct gevuld en werd toepasselijk met een witte 1 bestickerd. Ook kreeg de verbandkoffer een grote EHBO-sticker. Zijn geplande toekomst als gereedschapskoffer is nu omgezet in een nobeler nut. De koffer gaat op (mobiele) behandelposten dienst doen. Hij is bij zijn twee ervaren collega's opgeslagen in de materialenopslag. Door de aanschaf van nieuwe materialen, waaronder drie ventilatoren, is die overigens opnieuw ingedeeld en opgeruimd.

De verbandclub wenst Verbandkoffer 1 vele mooie en nuttige jaren toe.

May 29, 2018

De eerste wandeldag van de Larense avondvierdaagse, dinsdag 29 mei,  is afgelast. EHBO Eemnes verzorgt de wandelaars van dit evenement al jaren. De organisatie had de deelnemers op Facebook al op de hoogte gebracht van het feit dat het een hete wandeldag kon worden en dat er onweer werd verwacht. De zware regen- en onweersbui trok over de wandelroute op de tijd dat de deelnemers onderweg zouden zijn. De beslissing die samen met de burgemeester van Laren Rinske Kruisinga en de politie.

EHBO Eemnes heeft voor de avondvierdaagse een hitteprotocol geïntroduceerd. Daarin staat hoe de EHBO'ers met oververhitte slachtoffers moeten omgaan. Verder heeft de EHBO-vereniging een extra service: smeer 'm. Deelnemers krijgen gratis zonnebrandcrème uitgereikt. Omdat leverancier Nivea niets wilde sponsoren, besloot EHBO Eemnes zelf maar de crème met beschermingsfactor 50 aan te schaffen. EHBO Eemnes vindt dat preventie minstens even belangrijk is als het behandelen van ongevallen.

Oververhitte deelnemers...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.