April 29, 2018

In mei staan er vier evenementen gepland waar EHBO Eemnes hulp verleent: de KPJ 6kamp, de Larense avondvierdaagse, de feestweek in 's Graveland en de Pinksterdienst van de Hervormde gemeente. Twee evenementen zijn meerdaags. Het hulpverlenings-team van EHBO Eemnes moet dus flink aan de bak. Het inschrijfformulier op deze website is geopend.

Veel organisatie buiten Eemnes vragen hulp aan bij EHBO Eemnes. Het enthousiaste en speciaal opgeleide hulpverleningsteam is uitgerust met alle benodigde materialen. De EHBO'ers zijn altijd zichtbaar aanwezig en lopen rond op de evenementen om te kijken wie mogelijk hulp nodig hebben. De eerstehulpverleners wachten niet altijd af tot er een ongeluk gebeurd is, maar bieden ook hulp aan aan mensen die wellicht hulp nodig hebben. De EHBO'ers kijken met een geoefend oog naar gevaarlijke situaties en bespreken met de organisatie of er extra preventiemaatregelen genomen moeten worden. Pro-actief en preventief optreden: dat tekent de hulpverleners.

EHBO Eemn...

April 28, 2018

Op een vijftal kleine ongevalletjes na is Koningsdag 2018 prima verlopen. De EHBO-teams hadden niet veel te doen en konden, net als de duizenden bezoekers genieten van het mooie weer en de festiviteiten.

Een fotoreportage van Remon van Dijkhuizen (die er zelf niet op staat).

 Elk jaar wordt een berg materiaal ingezet: beter er mee dan er om verlegen zitten.

 De besloten behandelruimte met rolbrancard en veldbed.

 De open behandelruimte met verbandmaterialen.

 Arie (en Toos) bemensten de Solexrit en race. Arie uitgerust met rugzak en rugnummer.

 Toos (en Arie) bemensten ook De Sterkste Man van Eemnes.

 Behandeling van het eerste letsel van de dag: een teenwondje.

 Wallie en Monique in afwachting van de sjeeskeuring

.

 Ringsteken: het onderdeel waar in 2015 een ernstig ongeval plaatsvond, nu prima verlopen.

 Wallie en Monique bemensten ook het Tonnetje Steken.

 Overleg op het evenemententerrein.

 Bespreking van de dames in het geel.

 Het inpakken begint.

 Het laatste slachtoffer: een spierkneuzing aan...

April 15, 2018

De atletiekwedstrijd bij de Huizer atletiekvereniging Zuidwal is zonder incidenten verlopen. De wedstrijden, waarbij naast de looponderdelen ook hoog- en verspringen, kogelstoten en speerwerpen werden afgewerkt, wordt normaal verzorgd door een eigen EHBO-team. Maar die waren aanwezig bij de Hilversumse City Run. Marco sprong daarom in en samen met een EHBO'er van de Huizer Reddingsbrigade verleende hij bijstand. Het gelegenheidsduo hoefde geen pleister te plakken.

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.