Bij de Trappenbergloop 2018 in Huizen meldden zich slechts twee slachtoffers. Een volwassen loper had bij een val zijn knie open gehaald. Een tienjarige deelnemer was op een bospad door zijn enkel gezwikt. Beiden werden na behandeling naar huis gestuurd.

De weersverwachting was onheilspellend: 2-4 graden, vorst aan de bodem en windkracht 4-5. Dat zou een gevoelstemperatuur opleveren van beneden het vriespunt. En daarom werd een speciaal koudeprotocol ingevoerd. Maar het warmtefront na de voorafgaande hevige vorstperiode kwam veel sneller dan verwacht. Op de dag van de hardloopwedstrijd van AV Zuidwal scheen de zon volop, was het kurkdroog en meer dan 10 graden. Het warmteprotocol en de hypothermiepakketten waren wat voorbarig. Evenals de uitgedeelde fluorgele mutsen met reflectiestreep, die de EHBO'ers kregen.

Helaas moest de vaste arts van het evenement het wegens privéomstandigheden laten afweten. Maar de 500 renners waren in de goede handen van Toos, Arie, Wallie, Marco en Daan. Remon...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.