November 25, 2017

Een patiënt met hartklachten moest zaterdag vanuit De Hilt worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De man voelde zich niet lekker na een fietstocht. Hij was in De Hilt om de G1000-conferentie van Natuurmonumenten bij te wonen. Het personeel van De Hilt alarmeerde direct 1-1-2 toen zij de man ontdekten.

Ambulance en First Responder bij de Hilt.

(foto: Remon van Dijkhuizen/112 Eemnes)

De alarmcentrale stuurde een First Responder: een personenauto met ambulance-verpleegkundige en alle materialen die ook in een reguliere spoed-ambulance aanwezig zijn. Aanvankelijk leek de man op te knappen en verdere hulp niet nodig te zijn. Vlak voor het vertrek van de ambulanceverpleegkundige verslechterde de toestand van de patiënt en besloot de First Responder de patiënt naar het ziekenhuis te laten afvoeren voor verder onderzoek. Daarvoor werd een ambulance opgeroepen.

Voor het evenement, waarbij 400 deelnemers en organisatoren van Natuurmonumenten in De Hilt aanwezig waren, was in eerste instantie een EHB...

November 25, 2017

Sinterklaas is veilig aangekomen in Eemnes. Met zijn pakjeszeilboot voeren de goedheiligman en zijn zwarte pieten de Vaart af naar het haventje aan de Wakkerendijk. Daar werd het vrolijke gezelschap opgewacht door tientallen kinderen en hun ouders en natuurlijk door burgemeester Roland van Benthem. De burgervader heette de kindervriend opnieuw welkom in onze gemeente.

De pakjeszeilboot vertrekt vanaf het sluisje de Vaart op.

(foto: Remon van Dijkhuizen)

Een jong deelneemertje was ontroostbaar nadat hij gevallen was. Het jongetje huilde tranen met tuiten en wilde van de EHBO'er geen pleister hebben. Gelukkig kon zwarte Piet wel helpen. Door een hand vol pepernoten verdwenen de tranen als bij toverslag.

De drie EHBO'ers hebben deze intocht geen andere hulp hoeven te verlenen. Terwijl een EHBO-team in de auto op zoek was naar een bezoeker die zich verstapt zou hebben langs de Vaart, kwam de melding binnen dat hulp niet meer nodig was. Arie, Toos en Joke waren ingezet om eventuele slachtoffers...

November 18, 2017

Dennenbomen, skiliften, wintertruien en Glühwijn: de schuur van Van Valkengoed aan de Wakkerendijk was omgetoverd tot een heus wintersportparadijs. Het thema van het jaarlijkse schuurfeest daar was 'Apres Ski'. De ruim 800 genodigden deden allemaal een duit in het zakje (of eigenlijk: in de melktank) en konden de hele avond genieten van live muziek, afgewisseld door een DJ en natuurlijk gratis drank.

Echte apres-skisfeer bij Valkengoed. Rechtsboven op de foto is zelf een skilift te zien. 

De organisatoren hadden meer dan een week nodig om het hele feest tot in de puntjes te op te bouwen. Het resultaat was er dan ook naar: een leuk gedecoreerde hal, organisatoren in lederhosen of als dirndl gekleed en een heuse iglo waardoor iedereen het feestterrein betrad. De kou buiten en de muziek en warmte binnen gaven de bezoekers het onvervalste apres-skigevoel. De schuur stond stampvol met enthousiaste feestgangers.Het was voornamelijk een Eemnesser onderonsje.

Het feest duurde tot in de vroege uur...

November 5, 2017

Het feestje duurt tot in de vroege uurtjes en hulpverleners zijn staan daarom vaak niet te dringen. Maar ook dit jaar is het gelukt om Schuurtje-feestje te bemensen.

Dank aan iedereen die zich opgaf!

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.