October 29, 2017

Het zeskoppige EHBO-team dat bij de Wolfskamerloop in Huizen de eerste hulp verzorgde moest acht slachtoffers behandelen. De afgelopen versies van de Lidl Wolfs-kamerloop en de soortgelijke Trappenbergloop verliepen vrijwel ongevalsvrij. Waarom er dit jaar meer slachtoffers vielen was niet duidelijk. Het aantal slachtoffers viel, gezien het grote aantal deelnemers van de hardloopwedstrijd, toch erg mee. Het team had ook veel meer slachtoffers kunnen behandelen door een goede voorbereiding en logistiek.

Een jonge loper wordt van het parcours per rolstoel naar de behandelpost gebracht. Na onderzoek door de arts en behandeling door de EHBO'er kon hij weer naar huis. 

Foto: Remon van Dijkhuizen

Alle slachtoffers werden onderzocht door de wedstrijdarts, Alexander Pluim Mentz en door Wallie op de behandelpost behandeld. Bij de langere afstanden van 5 en 10 km waren de EHBO'ers over het parcours verdeeld. Toos ving de slachtoffers bij de finish op,  Arie en Marco stonden halverwege het parcours...

October 8, 2017

Bij het schuurfeest van Arnoud Daatselaar afgelopen zaterdag, heeft niemand gebruik hoeven te maken van het driekoppige EHBO-team. De ruim 600 gasten amuseerden zich in een gezellige sfeer met herkenbare covers gespeeld door de Hermes House Band. De binnenbak van pensionstal Heidehoek was omgetoverd tot een gezellige feestzaal waar de bezoekers tot in de kleine uurtjes door gingen.

De feestgangers hadden een kaartje bemachtigd door zich van tevoren via internet in te schrijven. Bij de ingang moet 25 euro per persoon worden afgerekend. Daar kregen de bezoekers wel gratis drank voor en de muzikale omlijsting van de Hermes House Band. De 'open bar' was voor EHBO Eemnes reden om drie EHBO'ers op het evenement in te zetten. Ook de eindtijd, rond kwart voor drie, was aanleiding om een extra EHBO'er in te zetten. Toos, Arie, Daan en Marco woonden het feest bij maar hadden daar niets te doen. De organisatie was, zoals elk jaar, vlekkeloos. De sfeer zat er goed in en er was een solide veilighei...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.