May 27, 2017

De zon scheen volop bij de jaarlijkse KPJ 6kamp op de ijsbaan van Eemnes. Maar het zomerse voorjaarsweer zorgde wel voor wat extra problemen. Een aantal deelnemers werden bevangen door de hitte en moesten op de EHBO-post even bijkomen. De organisatie stelde gratis drinkwater ter beschikking en EHBO Eemnes verzorgde de gratis zonnebrandcrème. De drie EHBO'ers hadden het druk met de grotere en kleinere ongevallen die dag.

Bij een 21-jarige deelnemer schoot zijn arm uit de kom op de stormbaan. Hij werd door de ambulance afgevoerd nadat hij pijnstilling had gekregen. Nadat de arm in ziekenhuis Gooi Noord locatie Hilversum was gezet, kon de Eemnesser later die dag met zijn teamleden de eerste prijs in ontvangst nemen. Binnenkort start hij fysiotherapie.

Een klein maar gapende wondje veroorzaakte een meterslang bloedspoor bij een deelnemer die tegen een metalen buis terecht was gekomen. De EHBO'ers sloten de wond met hechtstrips, maar dat bleek later die middag onvoldoende. De jongen moest als...

May 20, 2017

Editie 2017 van de avondvierdaagse in Laren is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ruim 1.200 lopers deden mee. Op een enkel blaartje en pleisterwondje na, raakte niemand gewond. Zoals gebruikelijk was Daan alle vier de avonden als fietser aanwezig. Vanaf de start bij SVV Laren fiets hij eerst achter de lopers aan op de 5 km route. Zodra die binnen lopen switcht Daan naar de 10 km route. De post op de start en finish aan het Schuilkerkerpad werd door Wil Huijben bemenst. Daarnaast was een EHBO'er met auto beschikbaar op de route. Die taak werd door Annie, Marco, Toos en Joke vervuld. 

De avondvierdaagse is jarenlang een evenement dat door EHBO Eemnes wordt verzorgd. Eemnes nam het destijds op verzoek van de organisatie over van de vereniging in Laren. 

Ernstige ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Toch houdt EHBO Eemnes vast aan de driepunts-opzet. Daardoor kan worden gegarandeerd dat een reanimist met AED binnen 5 minuten na een melding aanwezig is. De lopers moeten bij ernst...

May 19, 2017

Bij een reanimatie in Eemnes roept de 1-1-2-centralist niet alleen een ambulance op maar ook de vrijwilli-gers van brandweer Eemnes. Die verzamelen op de kazerne, pakken daar hun AED-rugzak op en rijden met een brandweervoertuig naar het adres. Ze rijden met zwaailicht en sirene om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn. Immers, bij reanimatie geldt: iedere seconde telt.

In Eemnes wordt (nog) geen gebruik gemaakt van burgerhulpverleners die via de alarmeringssystemen HartslagNu of Hartveilig Wonen. kunnen worden opgeroepen. Daarom wordt de Eemnesser brandweer ingezet.

Ook bij evenementen in Eemnes waar EHBO Eemnes eerste hulp verleent en waar gereanimeerd moet worden, rukt de Eemnesser brandweer uit. Over de samenwerking tussen brandweer en EHBO zijn afspraken gemaakt. Als de EHBO'ers begonnen zijn met de reanimatie, biedt de brandweer haar hulp aan. Gaat de reanimatie door het EHBO-team goed dan zullen zij de EHBO'ers assisteren, door bijvoorbeeld het op afstand houden van pub...

May 15, 2017

Na afloop van het tentfeest op vrijdag 12 mei, moest een feestganger afgevoerd worden met een ambulance die door de politie was opgeroepen. Het slachtoffer werd even buiten het feesttrein bewusteloos aangetroffen door agenten die gelijk de meldkamer ambulance alarmeerden. De twee EHBO'ers op het feestterrein zagen de commotie en boden de politie hulp aan. Bij aankomst was de dronken jongen alweer bij bewustzijn. Hij had geen klachten en onderzoek leverde geen letsels op. Maar toen hij naar de ambulance moest lopen bleek hij ernstige pijn aan zijn been te hebben. Hij kon niet zelf meer lopen. De bezoeker werd in de ambulance onderzocht en met vermoeden van een enkelbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek en behandeling. Over wat gebeurd is tast de politie in het duister. Het slachtoffer kon zich niets herinneren en er waren geen getuigen, ondanks het feit dat er veel feestgangers het terrein op dat moment verlieten. 

Elk jaar organiseert Stichting Feesten 's Graveland de dorps...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.