March 13, 2017

Alle EHBO'ers die de basiscursus EHBO of de reanimatieles volgen, krijgen gratis de 27e druk van Het Oranje Kruisboekje thuisgestuurd. De meeste EHBO'ers hebben een veel oudere druk. een aantal jaren gelden werd Het EHBO-boek gebruikt bij de lessen, maar de lesstof daarin is niet meer conform de Nederlandse Richtlijn Eerste Hulp 2016. 

Om de gevorderde EHBO'ers up-to-date te brengen wordt het OK-boekje in drie lessen behandeld. Daarbij ligt de nadruk op de wijzigingen ten opzichte van de 26e druk. Aan het eind van het jaar kan iedere EHBO'er bijgeschoold zijn.

Het boekje moet door de cursisten ook gebruikt worden  bij de voorbereiding van de lessen. Voor elke les moeten de gevorderde EHBO'ers de lesstof doornemen. De hoofdpunten en alle vaardigheden worden in de les behandeld. En alle vragen worden beantwoord. Waar nodig krijgen de cursisten nog extra materiaal mee op de les.

De basislessen zijn op 29 maart, 28 juni en 15 november.

March 7, 2017

Léonie Maria de Groot

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bijzonder erelid EHBO Eemnes

* 4 juli 1934  -  † 7 maart 2017

Léonie was altijd optimistisch en bescheiden. Ze was oprecht blij als ze de EHBO'ers voor een evenement had weten over te halen. Ze was het 'geheime wapen' van het bestuur: als Léonie je belt en vraagt of je wilt helpen, dan zeg je geen nee. Hoe vaak heeft ze niet gezegd: "Wat fijn he, dat het weer gelukt is. Wat zetten jullie je toch in. Tjonge, jonge." En als je dan zei dat zij daar een belangrijke rol in had gespeeld, dan glunderde ze: "Samen. Samen hebben we het gedaan."

Voor haar inzet voor de EHBO-vereniging werd Léonie benoemd tot erelid. Twee jaar gelden werd zij bevorderd to bijzonder erelid: iets wat slechts één keer eerder gedaan werd. Altijd als je langs kwam droeg ze haar gouden erelid-penning. Ze ontving ook een oorkonde met daarop de tekst: "Ondanks haar hoge leeftijd heeft Léonie zich buitengewoon ingezet voor de vereniging, met name bij het realiseren va...

March 5, 2017

De jaarlijkse Trappenbergloop op 5 maart rondom revalidatiecentrum De Trappenberg, was een zeer geslaagde en zonovergoten editie. De jaarlijkse hardloopwedstrijd van AV Zuidwal trok ook dit jaar een groot aantal deelnemers. En EHBO Eemnes verleende de eerste hulp.

 Daan Kikkert (op de rug) op het loop-parcours. (foto: Willem Kaspers)

De EHBO-post werd gelukkig niet druk bezocht. De zes EHBO'ers hadden met vier verstuikte enkels niet veel te doen. Maar de preventieve aanwezigheid van het team werd wel enorm op prijs gesteld.

Het EHBO-team werd bijgestaan door arts Alexander Pluim Mentz, die zichzelf eigenlijk ook onder de slachtoffers zou mogen rekenen. Bij aankomst ging hij door zijn rug en moest hij zich bij het massageteam melden, dat elk jaar de lopers bijstaat.

Een klein knie-pijntje van een van de jongste deelnemertjes die tijdens de kabouterloop was gevallen, kon met een een koele doek en wat troostende woorden al snel worden opgelost.

Toos en Arie van 't Klooster vingen het slachtoff...

Please reload

© 2017-2020  EHBO Eemnes

  • White Facebook Icon

Volg ons op Facebook.